Tuesday, November 23, 2010

merindui merbok

Haih dah malam2 buta ni,mmg time yg sesuai la nak mengelamun,memikirkan kenangan2 dan nostalgia2 silam....GITU!Bajet ckp mcm diri ni komposer yg kene carik ilham kat dlm jamban pukul 3 pagi.
Anyway,rasa sgt jealous pulak tgk juniors masuk balik Merbok minggu lps.Kira semalam first class diorang la.Kenang-kenang kalau dulu kat Merbok tu,skrg ni buat apa ye?Kalau I rutin hidup senang je.Kalau hari weekdays,I akan bangun,pegi kelas,then singgah makan either food court or cafe(dining mmg dah dicantas awal2),lepas tu sambung pegi kelas balik.Dah ptg tu balik bilik,terus landing baik punya atas katil.Then tidooooo lps tu bangun mandi,sembahyang semua and then pegi dining nak makan.Hari2 melantak la makan nasik goreng,kalau ada hari2 mengidam,order la chicken chop tu.Jarang nak makan kat luar sbb jauh nak jalan.So dining tu jelah harapan.Food court pun tak selalu sbb ramai sgt org -___-
Then kalau weekends either keluar tapi tak selalu or duduk jela kat bilik makan megi,and online.Internet tula hidup time tu,sumpah rasa kalau takde internet,mmg pening jadinya!Dah la dpt room mate and kawan yg selalu balik rumah tiap2 minggu,so survive sendiri,ogayyyyy.
Paling suka time exam,sbb rasa cm dgn belajar tu,masa tak la dihabiskan dgn jadi stone je kan.So selalunya AQILA ZUHAILI ZAHARI akan call fon.Selalunya mcm ni
*malam sebelum*

Qila:Ellen,besok kau gi library tak?

I:Aaaa pegi2.Tapi nanti la.(KEY WORD: NANTI)

Qila:Kau pegi dlm pukul brape tu?

I:Around 8 am nak?*(AHAHAHA SUMPAH LAWAK,cita2 tinggi)

Qila:Ok

*besok pagi*

Qila:Ellen,aku call kau tak angkat.Anyways aku pegi dulu la ye.Aku tunggu kau kat library

I:*mamai* oo ye ke,ok nanti aku siap2 ah jap lagi aku sampai.

Tgk jam..........1 tgh hari.

Hahahahaha sian Qila,selalunya dia pegi dulu and I dtg kemudian.Tapi sampai malam la kitorang berkampung kat library tu.Tapi kata la dlm 7 jam ada kat library,5 jam tu dihabiskan dgn bergossip dan mengusha-usha org.Hehehehehe,kau pun buat sama jugak kannn? :P
Tapi tu la seronoknya dkt situ.And skrg ni org tgh sibuk dgn SPM,STPM bagai,mmg teringin pulak nak pegi balik time "belajar" kat library tu.


meja belajar yg rupa kalau time minggu exam mmg tak la mcm ni
library kesayangan :')
bukit mini yg kena daki time nak pegi kelas.Kalau dah lambat,boleh smpai ke tahap 15 km/h
badminton court masria(pernah kaki terpeleot time main badminton).ntah brape ramai la yg gelakkan I kat dlm bilik diorang
bilik kesayangan.Kalau tgk,mmg time ni dah nak balik dah,tgk naa laaa punya kilat lantai.Sebak lak tgk gamba ni :((

I rindu M2-02-09.Juniors yg amik alih tu,sayang2kan la bilik yg bnyk berjasa ni
Dan semua pelajar asasi undang-undang batch July 2009.(Ok,tak la semua.Heh heh )
:*

Ok bye!

4 comments:

MOHD ZHARIF BADRUL said...

don't worry u will have your 'new love' at shah alam soon ;)

z selalu kat library tu pegi tingkat atas sekali pastu bila dah habis stadi pergi tingkat dua kacau orang lain xD

Miss Potato said...

ahaha different sgt ke shah alam dgn kedah ni z?sumpah rasa rindu gila.i dont want things to be so complicated and different.haihh:((
kacau org?haha terbaik perangai.ohh bagus2 dah bagitau port belajar mana yg best eh.hehe thanks!

MOHD ZHARIF BADRUL said...

a lot :) tapi jangan risau bila dah masuk shah alam nanti lagi exciting and fun. Banyak benda2 yang baru akan dipelajari.
Ouh library kat shah alam tu ada tingkat atas untuk law je...u akan jumpa semua buku2 law, MLJ CLJ and English Law Report pun ada. I biasanya pergi time2 nak exam je :)

Miss Potato said...

ehehehe dont we all.sape je rajin nak pegi kalau takde exam :B