Wednesday, December 08, 2010

kualalala lumpurr

Haizzz!
Blog post hari ni dikhas kan nak cerita pasal KEY ELLZ yg kecik tapi sgt membangun tu.Actually sebagai seorang warga kota,masuk ke kawasan KL KL tu selalunya kalau naik kereta akan sumpah sakit hati,merangkak mcm siput babi,semua tempat pun nak jam.Arakian,(gitueww zaman purba punya BM)ramai oreng2 memilih untuk naik public transport.Contohnya LRT and monorail.
So bermula la kisah sepasang kaki chubby mengelilingi KL tanpa menggunakan khidmat kereta Proton biji "Saga" nya,tapi dgn public transport yg terdapat di KL dan juga kaki itu sendiri berjalan!*Clap,clap*.Mula dgn pertemuan dgn tiga lagi pasang kaki di KL Sentral,dan seterusnya perjalanan menaiki monorail dan menggunakan kaki untuk mengelilingi kawasan KL yg tak la besar mana tu,tapi berpeluh jugak Cik Kiah kita berjalan.
Turun2 je terus ada dkt Star hill,aka Bukit Bintang.(Lerr baru skrg aku perasan shopping mall Starhill yg mahal tu ayat translation BB -_____-).Tolak 10 mata untuk coolness.
Then bergerak menuju ke butik Uniq-lo.Sorry to say la untuk peminat2 Uniqlo,tapi apa la yg UNIQUEEE sgt pasal brand ni?Fine kau letak muka Charliez Theron(I tak ingat la cmne nak eja nama dia)and Orlando Bloom tapi so whatt?Baju mcm sorry to say la,standard Tesco pun ada gak!Maybe time kitorang pegi tu dia tgh siap2 kan baju winter so collection diorang limited.BUT SUH-TILLZZ,baju untuk winter pun dah nak sama rupa dgn karung guni dah nengok.
Lepas tu pegi pavi,ambik gamba dgn pokok2 krismes,santa kelaus je tak keluar jenguk.Cerita kat pavi pulak,masuk kedai Burberry(ADA HATI U OLSSS)and then org tu pun as usual tgk la pakaian kitorang mcm mana kan,tegur la jugak "welkam" tapi dlm bunyi yg buat u rasa mcm masuk bilik pengetua.Then tgk2 barang dia,harga satu cm pashmina ni la kan,cuba,cuba teka semua?100?Heh,taik gigi.200?Taik hidung.1350 u ols!Pashmina yg kalau kau pegi Petaling Street tu RM10 satu free one siap!Gila,gila org yg terlalu bnyk duit ni.
Then laparrr and seda diri,pegi Sungei Wang pulak nak usha2 barang.(Lagi berkelayakan la kannn).Pusing,tawaf semua konon nak karaoke kat situ,skali mahal la pulok,so dah lapar nak gi makan.Nat pulak sibuk carik FOS and pusing2 dgn eskelator cm bangang kat tempat tu.FOS dia besar,but seriously,tak menarik langsung.The best FOS is still OU punya bagi I.
Anywayssszzz,dah habis tu bergerak pulak la ke Times Square sbb nak makan.Jalan punya jalan punya jalannnn (kalikan 100000 kali),tak dpt2 tempat duduk nak makan.Mula2 pegi Wendys,rasa cm tanak la sbb tak best sgt.Then gerak naik balik kat Station Kopitiam tu and org tu 10 kali dtg bawak makanan yg salah.(Sakit hati diberi harapan palsuu).
Lepas dah makan tu pergi lak karaoke dkt KTV opposite TS tu,and ok la bilik dia boleh tahan besar,lagu2 boleh tahan jugak.Tak latest sgt tapi ok la,puas hati :D.
Nat nyanyi lagu "Di Persimpangan Dilema" u ols.Kau ada?LETUP GILER SUARAA.Hahahahahaa
Lepas tu pusing2 kat Low Yatt pulak,tangkap2 gambar kat keliling KL,jalan pegi KLCC,tangkap gamba lagi lepas tu BALIK!Ya a awww!
Memang la distance dari satu tempat ke satu tempat tu dkt,tapi cuba bayangkan kaki jalan non stop.Memang untuk org yg ehem "kurang fit" ni,semput mak nok!(Dah la I ni mmg semput).So next time kalau nak pegi jalan2 kat center of KL,naik jelah public transport dia sbb anda save masa,jimat duit and exercise jugak!Hehoheheh
Yg penting hari ni sgt full gila dgn aktiviti.Dari pagi sampai ke senja!

ni dah petang u ols.kat KLCC pulak
suka gambar yg tunjuk fariz mcm kena aniaya.hahahaha
we cool!kata nat
haha suka je gambar ni!
ini lah portfolio anam nak pakai time hantar kat agency modelling.jgn tak tauu
gitu lagu karaoke!
kami tak mampu membeli,hanya mampu bergambar
asal fariz kau suka pose cmtu ah?
pavi as usual la time krismes over the top!

kwang hasam gila!hahahaha

Det's all folks!


5 comments:

Shuryou Ezanie said...

ok gambar last tu EPIC.. damn u guys had fun :D cant wait for next week when me n my gang will explore KL haha

FS said...

mmg betul2 jln kl. anam mmg suka nak buat aksi mcm tuuu <3 haha

Miss Potato said...

syuryo:have fun!

fs:ahahaha biasa la dia.weh malu kau tau kitorang tiga yg duduk area2 lembah kelang ni tak penah nak explore,dia yg dari kedah tu tau lebih lagi.hahahaha

N@biL said...

perghhh..best2..aq x penah cm nih..kalo jln..lowyatt..n t.s jer..nk jauh2 skit mls dowh...basah ketiak aq t..haha

Miss Potato said...

ahahahaha ala basah ketiak then masuk la shopping mall,kan ade aircond.sumpah best nabil jalan2,tapi mmg penat tak hengat la kann.nanti sok time degree kite kluar ramai2 yee.hahaha