Friday, April 29, 2011

:'|

Today has not been a good day.
Banyak benda yg berlaku hari ni.Tak payah la nak terangkan.Tapi hari ni mmg boleh dikatakan hari yg malang jugak.

Tapi antara semua perkara-perkara malang yg nak jadi hari ni,saya lebih terasa dgn sikap sesetengah org yg anggap mcm saya ni tak ada perasaan.Suka hati nak buat itu ini,dan yg lagi sedih,saya rasa mcm tak dihargai dan dilupakan.
Saya tak faham apa masalah sesetengah org.Apa saya ni patung ke?Mungkin dia tak perasan,tapi apa yg dia buat tu menyakitkan hati.Saya ni mcm org suruhan,bila nak dipanggil,tapi bila tak ada terus lupakan.Saya dah cuba jadi kawan yg baik,mungkin ada sebab-sebab yg tak dpt dilihat yg renggangkan hubungan tu,tapi kalau dah melampau sgt lebihkan org lain sampai ke tahap tak sedar dah mengguris hati kawan,kita yg terasa ni makan dalam sendiri la.Takkan nak bagitahu depan-depan,mungkin dia betul-betul tak tau.Tapi takkan tak sedar impak dia kat org tu.

Orang ingat saya ni mcm happy go lucky kononnya,tapi rasanya org tak nampak yg saya ni sangat sensitif.Super duper sensitif.Tapi takkan nak emo je,hidup ni kena la happy.Masalahnya happy-happy pun apa gunanya kalau benda tu tak real?That's why sometimes I just like being alone.Org tanya kenapa saya ni jenis tak suka bergeng,yelah kalau bergeng ni saya rasa buat masalah je.Kita tak puas hati dgn org tu nanti jadi susah,sbb tu kawan kita jugak.Pegi mana-mana pun kena bersama,so apa yg tak puas hati tu kena pendam.Kalau berkawan dua org je pun kita boleh terasa,apa lagi bila dlm satu kumpulan.Tapi hey,saya tak mendiskriminasi org yg suka bergeng ok.Saya pun suka jugak berada dlm satu kumpulan kawan-kawan,tapi mungkin untuk ada satu geng yg tetap,tak kot.

Sekarang ni pun semua ckp "kau ni ellen,kenapa mcm selalu emo je eh?".Bila saya emo saya akan senyap.Saya bukan jenis yg akan confront kat org kalau saya tak puas hati melainkan saya benar-benar rasa dah melampau.Saya ni mmg jenis simpan,simpan sedalam-dalamnya.Bukan bermakna saya tak boleh ditegur,tapi kadang-kadang org buat mcm saya ni tak ada perasaan,"oh dia tak kisah",jenis-jenis nak chillex selalu mmg bukan saya.I don't take life that lightly.

Kadang-kadang saya fikir susahnya hidup berkawan.It's so complicated.Tapi no way do I want to be all alone.I need friends,but I wish some of them would be more understanding.I sayang semua kawan-kawan I,but kadang-kadang jgn la buat mcm I ni see through sangat.You might not see it,but saya terasa.Sangat terasa.


6 comments:

adek dah besar said...

Gua baru tahu lu punya belog. apa hal ni marah marah dalam belog? aisyh....

kasihannya...

Miss Potato said...

ahaha kekadang nak la post2 emo gak.sibuk je kau

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

am I in????

Miss Potato said...

cuak sgt si zafry ni!

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

that is not an answer

Miss Potato said...

no.not about u ok darlinggg.kalau pasal u nanti i tulis nama terus