Tuesday, May 04, 2010

Alang2 tgh in the mood to blog ni kan,moh la saya tell u ols wat happened this week.This week like I said in my previous post sgt bercampur2 mcm nasi dgn lauk.Only Tuesday and I have alot of things to tell.Boleh tak?Firstly thanks cik Qilazz yg turun KL and melepak2 dgn I(ikut jejak langkah mea).Hahaha ke thanks kat aku for driving you around? :P nehh takdelah ni semua ikhlas dari hati.(....... thinking of a favour u can return :B).So on Sunday instead of following mama pegi browse barang2 untuk rumah kat Home Depo,I went out with Qila to random places that she wanted to go.Talk about being different.We went to the planetarium first then headed of to the national museum.Heran jugak kenapa fees nak masuk planetarium murah sgt,rupenye dia tgh buat renovation so not all of the place was open.So dah browse2 reading some info about moon stars,planets,how people read stars,count distance of the moon blablabla,drooling at sheikh muzaffar's face,took random pictures and the best part of all,watching the shows.Best gila.Dah la pakai suara Tom Hanks.Can u imagine this "Hi.It's me,Tom Hanks."SEKSIII GILA KAAAANNN.Hahahaha gilaaaa.The first one was really eye opening.It tells us that WE,US,KITA,KAMI,KOME,DEPA,HANG,AKU,KAU,semua niiii kita ni 1Malaysia.Hahaha takde kaitan bodo.Funny tak?Ok move on.We're just a speck of dust,in an ocean of dusts under the galaxy,which is under another galaxy,which is seen in the universe.So bumi is like soooo micro.Cam nak carik sisa makanan kat celah gigi.Pakai pencungkil je.Shows you how God is Almighty and that kita perasan diri kita ni hebat sgt?Kita ni macam kuman "defryhuscetermbolunimbus"tau takk?You cant even see it thru a superdupersgtpower microscope.So mcm sedar2 diri la kan.Then the second movie cam agak bosan la,qila tido (bole takkkk) dgn dengkuran yg dicover oleh bunyi rocket berlepas.It was about how Russia and America fought about one's dignity by ensuring the other's rocket is better.Lame la jugak mcm aku kisah.Muzaffar makan durian kat angkasa lepas tu korang boleh?Humph!
Lepas tu dah lapa gila pegi la singgah makan jap kat Ampang.Then we went to the museum negara to see the pameran keranda tu.Ok la not that bad bole blah la.Then pegi tgk the asean countries thingy sort of pameran.About the countries that are the members in Asean.Did you knoww Philippines is smaller than us,but their population is almost 3 times our size?Can u imagine?Talk about freedom of space.Ada ke such thing?Hahahaha
So museum was that jela.
Then the next day pegi la bermandi manda dgn beruk2 tiga ekor tu diajak oleh bmc saya yg tau menjaga gmc dia.Hahahaha so Haziq the mastermind pun bawak la kitorang berendam kat Ulu Yam tu.Mmg seronok gila la.Air sejuk gilaaa.Mandi2 duduk atas batu makan keropok,bergossip dlm air,buat renangan bebas,stalk ikan mintak fon number,menjerit dkt beruk splish splash air.Mmg bessss wooo.Nak pegi lagi.Tapi kalau air dia cam bnyk sikit lagi and kurang batu,lagi bes.Hahaa but that's nature right?Who are we to say how it should be.Tapi yg paling bodoh la kan,tempat tu toilet and tempat tuka baju dia sgt laaa HAMPEH.So me and Qila had to be abit creative to you know.Hish mcm haram!
It was a fun day.And hari ni pun keluar lagi dgn Qila pegi Putrajaya.Sesat takyah ckp la naik muntah dah.Nasib jumpa jugak Alamanda tu kan kalau tak heyy tk tau laa.Tapi tak sempat nak lepak kat tepi tasik.Next time la k.PSN pun kita tak pegi eh Qils.One dayy bebeh.Tgk Ip Man.Best siot cite tu.LU MANYAK ENSEM LA INCIK IP MAN?MAU DATING TAK?Wo ai ni hi hi
So enough of talking,let the pictures start speaking(LAMEEEEE).
Its all in random order.Have fun stalking.








2 comments:

Nabil Comet Hanesher said...

Kita ni macam kuman "defryhuscetermbolunimbus"tau takk?

HAHAHA nice to know how u look at things. eden dah baleekkkkk! eden cuti tigo mingguuu copek den nak poie plesneterium jugakk

Miss Potato said...

haha call me nigga!