Sunday, October 03, 2010

last week in Kedah :')

Okeh kalau tak update blog,orang ckp mcm ditinggalkan and dah bersawang la pulak.Sooo...I'm just going to update chu alls tentang hari2 terakhir kat Kedah.
So of course lepas finals,agenda utama ialah dinner.Yang,boleh dikatakan sangat superb,tahniah Obami.Walaupun ada sesetengah waktu yg kau berlegar2 jalan suruh orang diam tu aku cam rasa kau poyo nak mampos.Nevertheless you've done a great job!


Haa dan lepas dinner tu niat hati nak pegi Penang.Nak melepak2 la kononnya.And nak pegi rumah Paan nak beraya.So mula2 dah warning bdk2 laki suruh siap and by 10 gerak.ANDD I DAH TAK PERCAYA PEREMPUAN YANG LEMBAB SBB BUDAK2 JANTAN 100000 KALI LAGI SLOW!(Ambil contoh Jannah ye,sgt on time).
Jadi atas kelambatan budak2 laki tu,semua benda rasa mcm tak kena.Contohnya sesat jalan(kalau I yg drive biasalah),kereta buat hal(aihh),and pasal perkara tu berlaku,kitorang stuck dkt Queensbay.And shopping mall dia sumpah gilababibosan entertainment takde langsung.Unless korang tgh gila babi nak carik baju,shopping,then ok la.Kalau tak I nasihat pegi Gurney je.
Then lepas tu pegi beraya rumah Paan,sumpah makanan sedap,mak Paan baik,adik Paan comel,girlfriend Paan rajin,(eh eh?).Hehehe semangat kau ye basuh pinggan.Orang lain kat meja makan melantak lagi.
Then ingat nak pegi Batu Feringghi tangkap gambar,tapi dah lewat sangat and as USUAL,I SESAT.So balik naik feri,(at least merasa la nak tgk laut jarak dkt) and bila dah sampai Sg Petani........
KERETA PULAK BUAT HAL!
Dah la kat Penang tadi kena,kat sini pun nak kena jugak?
Berhenti kat tgh2 jalan traffic light pulak tuu!TENSION NYAA.Punca?Kebodohan kitorang gak.Sebab minyak habis!Isi 15 hengget mmg tak la nak pergi balik!
So dalam keadaan hujan renyai2 tu kitorang pun tolak la kereta ke tepi.And tunggu bantuan from......
Aimi.Hehe my saviour!I love you so mach nyah!

Then kitorang melantak kat tesco.Dah hantar Mea balik,kitorang pun gerak la ke UiTM.Bila...kereta diorang rosak lagi!Paan cam salah jalan and minyak tak cukup.Aih saba jela yee.

And lepas tolak tambah bahagi darab,kami sampai ke UiTM pkl 12.Haa pak gad first tu baik.Selamba je,dia suruh tulis nama kat dlm buku,yg Fariz konon nak bajet jadi budak jahat tipu nama dia kat dalam buku tu.Dia tulis Fariz Bin Ismail eh?BANGANG -___-.Nasib pak gad tu tak tgk matrik kad sorang2,walaupun Paan kena,maybe sebab dia dah suspicious asal kitorang gelak2.
Then pak gad sorang lagi dtg,marah kitorang ckp "ingat UiTM ni hotel ke?"Nak je jawab la bukan ke pak cik,saya ingat kan condo.Pak cik ni gad condominium.Tinggal letak swimming pool je,complete terus jadi condo 5 bintang!".Tapi sebab amalkan konsep "budi bahasa budaya kita",I buat dunno jelaaaa kat orang tua tu.
So conclusion nya,hari2 last kat Kedah sgt adventure and bestttt gilak!
Aimi ckp:"Kau tu tak sedar diri nak bawak kereta,isilah minyak duluuu".Ahahahaha
Muka seksa menunggu.Yang sebelah tu gila apa.

Nampak sangat kereta dah kat tepi.Manada orang senyum2 tolak kereta.Hahaha
Jannah dgn muka "dont mess with me,bich"
makan-makan kat rumah Paan.Yang tudung biru tu je control
Pantai Queensbay.Tak best,takde pasir.Batu je lebih
Selitkan jugak gambar dinner sikit,ni Zainal.*Fariz suruh betulkan,nama dia Hisyam.Ahahaha asal slalu sesat panggil kau Zainal.Nama kau bukan Zainal Hisyam ke?*cover,cover*
Kawan baik yang akan dirindui :')

2 comments:

FARIZ ILIO FERNANDO said...

wei baju merah 2 hisyam laa.. bukan zainal.. kalau dia baca malu jer kot.. baik tukar...
or.. ko dah report kat blog dulu yek.. tgu kehadiran cerita dari fariziliofernando.blogspot.com plak.....hehhee

Miss Potato said...

oh haah si hisyam!ahahaha aku slalu ckp nama dia zainal.ahahahahaha