Wednesday, December 01, 2010

disiplin!

Korang pernah tak kadang2 rasa benci kat diri sendiri?Bukan benci sampai tahap nak bunuh diri,tapi mcm sakit hati dgn perangai diri sendiri.Contohnya dah tau nak exam,still nak online lps tu sakit hati study last minute sampai pening kepala?Hahaha
Actually I benci dgn diri I yg tak berdisiplin.I rasa disiplin memainkan peranan yg penting dlm hidup semua org.Disiplin yg membezakan si setan dan si manusia.Kenapa?Sebab kita tau benda yg kita buat tu boleh memudaratkan kita,tapi kita still teruskan jugak.Sudahnya,bila benda tu memakan diri atau menyusahkan,baru kita nak terhegeh2 menyesal tak sudah.Aih,sesiapa yg mempunyai daya disiplin yg tinggi,mmg patut kita contohi dan hormati.
Antara benda2 yg saya boleh capai kiranya saya punya DISIPLIN YG TINGGI

1)braces dah lama bukak

2)badan dah lama kurus.

Haih,tapi kenyataan nya masih sama jugak diri ni.
Saya mohon doa pada Tuhan supaya saya lebih berdisiplin untuk kebaikan diri sendiri.

4 comments:

FARIZ RAZALI said...

motif???

Miss Potato said...

aku tension.hahahaha

N@biL said...

xper..masok degree nanti tuka lar kan..hehe..

x berdisplin powm bukan ko dpt anugerah best student gk ker time dinner.??hahaa

Miss Potato said...

haha nabil blaja lain do