Thursday, October 28, 2010

teringinnnnn

Lama dah tak update blog.Tangan pun dah karat kemarat(ada ke?)
So nak cerita pasal apa ekk?Hik hikkkk.(gelak budak gedik yg bajet gamba facebook comel mata buntang dgn caption comelll takkk kitewww?)Eww.
Ok dah la merepek tu,Ellena.
Nak bagitau tentang apa yang I nak tangat-tangat.Tadi jalan2 dgn mama and Ikram dkt Curve.So usha-usha la kedai2 elektronik yg ada kat situ.Dannn dengan tidak semena-mena,hati beta tertarik kepada.......

Iphone 4.Tak tau asal,menarik sgtt.Lagi best dari bb!(nada dengki)
Tapi mahal la cik Jijah oiii.And mcm tak berbaloi je sbb I ni suka main dgn apps2 bodoh ipod and nak masukkan lagu je.Iphone ni harga dia 2000 lebih.So mmg tak laaaa.Lepas dpt camera haritu,rasa bersalah cik Jijah oii.Mak ayah I bukannya owner kereta nazaa!(ok tetiba!)...dan siapa cik Jijahh?
Takpelah
So....ada ter msn sorang kawan ni,and dia ckp dia baru dpt
Ipod touch!Sumpah melertzzz jugak!
And price range dia,boleh la teman nak bernafas sikit.1000 something.Ok la kan ok la kann
So nak beli ni takde pakai taik hidung je kan,mesti la nak pakai ongkos.Soo tanya la mama boleh tak nak kerja,Time tu tgh makan and kedai 7-11 tu tulis ada jawatan kosong
I:cam best je.nak apply laa

mama:jangan,bahaya

I:gaji ok la ma,lepas la nak beli ipod touch tu

mama:jangan,bahaya

I:dah tu cmne nak beli ipod niii?

mama:bahaya la.buat nya penjahat dtg bawak parang,apa2 jadi kang sapa yg susahhh?

I:yelaaa yelaa

So siapa ckp I takde usaha nak carik kerja?(alasan)

Hari tu nak kerja dah dgn ayah I,dibantah oleh kakak I

kakak:takyah la lin.nanti kau serabut kan lagi je files2 bertimbun tu.takde keje aku nak betulkan balik nanti.

Ohh mengapa dunia?!
Ingat nak keluarkan duit elaun je.I tak habis guna lagi,tak mcm *ehem,*sesetengah u ols kat luar sana yang dpt je duit elaun terus keluarkan 300 ratus nak pegi berjola jolii
Haha ok la.So apa kerja yg duit masyuk dan selamat?Paling penting kerja dia tak makan bnyk masa.Hehehe.Nak gila ipod touch tu! :(

7 comments:

FATIN SYUHADA YAHAYA said...

haha bagus! tak ramai yg still ada duit elaun mcm kita haha.

kau apa hangennnn, tulah lain kali jgn usha gadget

Miss Potato said...

ahaha kau simpan lagi ye eff ess

padin said...

belikan i satu!

Miss Potato said...

over padin!i pun takde untuk myself.huhuhu

N@biL said...

beli kt luar r weh..kirim kt saper2 ker...nw da kuar ipod tiuch baru..d camera g..ok r tuh..msia mahal sebb tax..

beruang said...

sumpah mart 2 2 natang neyh.
kalu ang dapat 2 2,sedkah kat aku salah 1.
hehehe

Miss Potato said...

nabil:oh ye ke?aku ni manada kawan obersea nak belikan.tggu dia jatuh harga jela nanti.huhu bear:haha hamboi kau kan.mmg bnyk la duit aku nk beli 2.ni pun dok pikir tang mana aku nak cekau duit >.<